Nytt från Bohusläns Guider

vårmöteUtbildningsdag och vårmöte i Kungälv

Stort tack till alla som deltog vid och till de som ordnade med den givande utbildningsdagen den 4 maj 2019 som omfattade historien från trekungamötet 1101 till dagens Kungälv.

Under vårmötet uppdaterade sig Bohusläns Guiders medlemmar om allt som pågår just nu i Kungälv. Från nya sevärdheter till spännande konstprojekt fanns mycket att hämta in. Centrumutvecklaren Albert Aguilar informerade om Kungälvs nyinvigda köpcenter, och vi undersökte Kungälvs nya visitkort: resecentret vid E6’an där många invånare som gäster numera kliver av. På en rundvandring med projektledare Agne Mårtensson tog vi del av en mängd fakta kring de nybyggda “Kongahälla”-bostadskvarteren. Redan namnet knytar an till platsens rika historia: Kung Barfot på Trekungaplatsen, Kung Erik och Fredkulla trappan påminner om att Kungälv faktiskt är den äldsta staden i Bohuslän!

Men inte bara storslagen historia, även de små detaljerna lyfter kundskap och förståelse för orten: Vem skapade Guds hand utanför Nordiska folkhögskolan? Vad hände vid Bohusiska smällen? Och vem är konstnären bakom de vackra glasfåglarna…? Boka en guide så får du veta mer!

En artikel i >> Kungälvs-Posten berättar mer om guidernas vårmöte.

Bohusläns_Guider_lysekil

När snön faller som mest brukar Bohusläns Guider förbereda sig inför sommaren!
För säsongupptakt och årsmöte samlades 25 av våra medlemmar i Lysekil, med mottot: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Ett fullspäckat program gav matnyttig information såväl för erfarna som för nyauktoriserade guider. Fokus låg på årets nyheter i Lysekil som kommer lyfta orten som turistmål ytterligare ett steg: En ambitiös utbyggnad av Havets Hus lagom till 25-årsjubileet och ett nytt hamnservicehus i Havsbadsparken!

Inbjudna föreläsare på Lysekilsträffen var Cia Säll, Lysekils kommun turismstrateg, och Maria Jämting, VD på Havets Hus. Dessutom guidade en av våra Lysekilsbaserade guider, Anette Bargel, oss under dagen

En annan intressant pusselbit för oss guider var att lära känna Lysekil som dykdestination: Runt Släggö görs nämligen över 8000 dyk per år (!), på land tar DiveTeam emot dykentusiaster, och i Skandiamuseet finns numera även Lysekils dykmuseum i tillägg till Föreningen Lars Laurin.

Vi tackar vår guidekollega Anette Bargel för sammanställningen av programmet, bästa värdskapet och inte minst nya rön och skrönor om Lysekil!  Nu gäller det att rekognesera mer på egen hand och bjuda hit många gäster till sommaren!

Lysekils Posten uppmärksammade vårt besök med denna artikel:

Artikel i Lysekils Posten >>

Välkomna till våra guidade turer runt om i Bohuslän, som vi kommer att ha även under 2019.
För att inspireras och beställa guidade turer för grupper besök vår Portfolio
Här hittar ni recensioner, artikler, filmer och vårt nyhetsarchiv

Pressklipp >>

 

Arkiv >>

 

Filmer >>

 Om Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2019-11-08

Copyright 2019 Bohusläns Guider