Guidad promenad på Hållö

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kom med och upplev Hållö, en speciell ö intill det öppna havet. Här står Bohusläns äldsta fyr och var länge fyrplats, där även Evert Taubes släkt arbetade. I år uppmärksammas Evert särskilt i Sotenäs kommun. Kom med så får du veta varför! Ön har också speciell natur och fantastiska bad, som vi besöker. På Hållö har också dramatiska händelser utspelat sig.
Promenaden sker i kuperad terräng med några stegs klättring på något ställe. Du bör ha fullgod balans. Rullator fungerar tyvärr inte på denna promenad.

 

När: Lördagar den 30 juni, 21 juli, 4 augusti samt 11 augusti
Tid: kl 11.oo – 12.30
Var: Hållö, Smögen (karta)
Startplats: Start utanför fyren kl. 11.00. Promenaden pågår cirka 1,5 timme.
Avgift: 100 kr. Barn 7-12 år 50 kr.  Betalas vid start, swish eller kontant.
För info och bokning:  Anette Bargel, info@saltaguide​n.se,
0705-776422
Bokningssid​a: http://uddevall​aguiderna.se/bo​ka-stadsvandrin​g-har/

 

Service på Hållö: Sommarcaf​é där du kan köpa matiga mackor, glass och fika. En populär naturhamn att lägga till i. En fyr som är intressant att besöka. Och klippbadplatser som tillhör Bohusläns bästa, med alldeles jadegrönt och klart vatten.

 

Ta sig till Hållö: Hållöfärj​an från Smögenbryggan, 09.30, 10.00, 10.30. Sista båt hem 17.00. 100 kr ToRbiljett. Endast kontanter.
Hållö Express från Bäckevikstorget​, Kungshamn, 09.30, 10.30. Sista båt hem 17.00. 110 kr ToRbiljett. Swish och kontant. För gratis parkering se Hållö Express hemsida http://www.hall​oexpressen.se/?​ID=6.

 

Guidningen sker i samarbete med Bohusläns Guider och Folkuniversitet​et.

VÄLKOMNA!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOm Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2019-03-15

Copyright 2019 Bohusläns Guider