Guidade stadsvandringar i Uddevalla

Uddevalla Då och Nu!

Kyrkan_fr_fb

Hör guiden berätta om Uddevalla av idag och om Uddevallas guldålder på 1700-talet, Tigerkostymer och den stora stadsbranden liksom om sjöfartsstaden Uddevalla inklusive den stolta varvsepoken på 1900-talet. Även tips om aktuella upplevelser i Uddevalla. Besökaren upptäcker stadens vackra vyer och intressanta platser och Uddevallabon kan upptäcka Uddevallas spännande historia.

 

Uddevalla har varit stad i mer än 500 år och har ett spännande förflutet. Staden har bytt nationalitet 7 gånger och har upplevt både sillperioder, krig, kungliga besök och bränder. Många nya affärsidéer och verksamheter har sett dagens ljus här. Här har också varit en smältdegel för handelsmän av olika nationaliteter, som sett Uddevallas möjligheter vid vattnet, och så är det än idag.

 

Guidningen sker på svenska och engelska (om utländska gäster deltar).

Boka plats: Köp biljett online hos Uddevalla turistcenter eller förboka på tel. 0522- 69 84 90. Det går också bra att köpa biljett strax före turen, i mån av plats.

Frågor om guidningen:  Anette Bargel, tel 0705-776422 eller på mejl anette@uddevallaguiderna.se

Datum  26 juli och 9 augusti
Tid: Kl 17.00-18.30
Start: Turistbyrån i Södra hamnen, Uddevalla
Pris: Pris: 120 kronor inklusive moms. Betalas med kort eller kontant till Uddevalla turistcenter eller vid start.
Tillgänglighet: God, bara enstaka trappsteg. Lutande underlag och grus förekommer.
Guide:  Anette Bargel, auktoriserad för hela Bohuslän

 

Välkomna!

 

Anette_guide-helfig_foto_henrik_pettersson

Guiden Anette Bargel, Foto: Henrik Pettersson


uddevalla_7271_bearb_1600pxOm Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2019-03-25

Copyright 2019 Bohusläns Guider