Guidade stadsvandringar i Uddevalla

Uddevalla Då och Nu!

Kyrkan_fr_fb

Guidad promenad i Uddevalla centrum, 90 minuter. Besökaren upptäcker stadens vackra vyer och intressanta platser och Uddevallabon kan upptäcka Uddevallas spännande historia.

 

Uddevalla har varit stad i mer än 500 år och har ett spännande förflutet. Staden har bytt nationalitet 7 gånger och har upplevt både sillperioder, krig, kungliga besök och bränder. Många nya affärsidéer och verksamheter har sett dagens ljus här. Här har också varit en smältdegel för handelsmän av olika nationaliteter, som sett Uddevallas möjligheter vid vattnet, och så är det än idag.

 

Hör guiden berätta om Uddevallas guldålder på 1700-talet, Tigerkostymer och den stora stadsbranden liksom om sjöfartsstaden Uddevalla inklusive den stolta varvsepoken på 1900-talet. Du får också fina tips på Se och Göra i Uddevalla av idag.

 

Vi samlas vid kungastatyn på Kungstorget i Uddevalla och går en promenadvänlig tur inne i Uddevalla centrum.

 

Guidningen sker på svenska och engelska.

 

Datum och tid: 18, 25 juli, 1 och 8 augusti kl 18.30 – 20.00
15, 22 och 29 augusti kl 18.00 – 19.30
Start: Vid Kungsstatyn på Kungstorget i Uddevalla
Pris: 150 kronor inklusive moms. Betalas med swish, kort eller kontant till guiden på plats
Tillgänglighet: God, bara enstaka trappsteg. Lutande underlag och grus förekommer
Anmälan: Föranmälan på sms eller telefon till Anette Bargel, 0705-776422 eller boka plats här: http://uddevallaguiderna.se/boka-stadsvandring-har/. Det går också bra att köpa biljett inne på Uddevalla turistbyrå

Guide:  Anette Bargel, auktoriserad Uddevallaguide och medlem i Bohusläns Guider

 

Välkomna!

 

Anette_guide-helfig_foto_henrik_pettersson

IMG_7271_bearb_1600px

Guiden Anette Bargel
Foto: Henrik PetterssonOm Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2018-04-25

Copyright 2017 Bohusläns Guider