Lysekil nu och då – Guidad stadspromenad

IMG_5350Följ med och upplev Lysekil av idag, inklusive guidens bästa tips på saker att uppleva i Lysekil. Vi väcker det förflutna till liv, då du får höra om sillskärerskor och akutskeppare, stenhuggare och personer som utmärkt sig i Lysekils historia.
Lysekil har gått från fiskeläge till skepparstad till köping och populär kurort, till att i nutid vara en omtyckt turiststad.
Vi promenerar i Lysekils centrum.
Turen passar fint både till besökare, delårsboende och bofasta.
2 timmars guidning, på svenska och engelska.
Välkomna!

Datum och tid:  Kl 18:30 den 1, 8, 15, 22, 29 juni, 17, 24, 31 augusti, 7, 14, 21, 28 september

Datum och tid: Kl 15:00 den 1, 8, 15, 22, 29 juli, 5, 12, 19, 26 augusti, 2, 9, 16, 23, 30 september

 

Start: Vid fontänen på Kungstorget i Lysekil. Förutom juli då är starten vid Turistbyråns annex på Ångbåtsbryggan, mittemot Rosviksgatan 1, Lysekil.

 

Förbokning: Förbokning behövs april-september förutom juli. Förboka på info@saltaguide​n.se eller info@lysekilgui​de.se och ange antal personer.

Pris: 175 SEK per person.Betalas på plats med kontanter, Swish eller med kreditkort. Kom gärna en kvart före guidningen startar så vi hinner klart med det praktiska

 

Parkering: Parkera gärna bilen nere på kajen eller längs Landsvägsgatan.

 

Tillgänglighet: Turen kan genomföras trapplöst. Kullerstensgato​r förekommer.

 

Guidningen är ett samarrangemang mellan guiderna Wictoria Insulan och Anette Bargel


Om Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2018-06-17

Copyright 2017 Bohusläns Guider