Upplev mer av ”Saltön” och Skaftö – Gå på guidad tur med oss!

IMG_2452

Sjöbodar längs kajen i Grundsund

Det har gått tolv år sedan Saltön visades i SVT för första gången. Serien blev en stor publiksucce. Busslast efter busslast av nyfikna turister har genom åren tagit sig till Skaftö och Grundsund för att se var inspelningarna ägde rum och uppleva den genuina “Saltön-atmosfären”. Fjärde säsongens tittarsiffror har legat över 1,5 miljoner tittare, endast slagen av finalen i Allsång på Skansen, (källa: MMS). TV-serien är fortfarande mycket folkkär och populär.

 

Det är här på Skaftö i Lysekils kommun som Viveca Lärns populära böcker om Saltön har spelats in. I den fjärde säsongen har nya inspelningsplatser kommit till både i Grundsund, Fiskebäckskil och Östersidan.Vi guidar i Saltöns spår och kopplar samman TV-seriens folkkära personligheter med inspelningsplatserna.

 

Skaftö bär också på en rik kulturhistoria genom fisket och sjöfarten samt den anrika badgästkulturen. De genuina samhällena har alla sin egen spännande historia.

 

För mer information kontakta: Regina Cederfeldt skaftoguiden@outlook.com
Kent Holmberg kent@fiskejulle.se eller
Marianne Sandgren-Petersson, marianne.skafto@gmail.com.

pQXwIxo8RkRjmmYSNkyakw2 -Regina  pQXwIxo8RkRjmmYSNkyakw2 - Kent pQXwIxo8RkRjmmYSNkyakw2 - Marianne

Välkomna!

 

IMG_4444

Panorama över Grundsund

 Om Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2019-02-05

Copyright 2019 Bohusläns Guider