EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+färg LeaderLeader+färg Leader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

75

 

 

I samarbete med Vuxenskolan har Bohusläns Guider haft ett Leaderprojekt och utbildat  12 nya språkkunniga guider.

14-oktober-2017-examination-1

 

Efterfrågan av kunniga språkguider är stor idag och kommer att öka framöver när fler och fler resebolag världen över förlägger sina resor hit. Allt fler kryssningsbåtar anlöper den Bohuslänska kustremsan, och här behöver vi ligga i framkant för att erbjuda guidade bussturer eller guidade natur/kulturpromenader med auktoriserade Bohuslänsguider.

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) har samarbetat med Bohusläns Guider i detta Leader-projekt och utbildat 12 språkintresserade kursdeltagare för att ta emot fler besökare i Bohuslän. En språkguidetutbildning där värdskap och skapande av fler reseanledningar till kustkommunerna har varit viktiga moment. – Ett Bohuslän har så mycket mer att erbjuda än bara sol och salta bad; en spännande historia, intressant natur, litteraturpromenader, ”mordvandringar”, lokalt producerad mat av hög kvalitet med mera.

Tack vare ekonomiskt stöd från Jordbruksverket och den lokala LAG-gruppen har Bohusläns Guider och Vuxenskolan haft möjlighet att genomföra denna efterlängtade satsning.

 

Läs mer på Vuxenskolans hemsida

 

 

 Om Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2018-12-02

Copyright 2018 Bohusläns Guider