Ljuskonstfestivalen på Smögen – guidad båttur     

Paul-Friedlander-002aBohuslän har fått ett nytt och fantastiskt evenemang; en internationell ljuskonstfestival! Den heter Island Light Festival, går av stapeln på Smögen den 13-16 september och sker kvällstid, så man ska kunna njuta av ljuskonsten fullt ut. Ljuskonstnärerna kommer från flera länder och det gör besökarna också. Ljuskonstverken kommer att finnas längs Smögenbryggan, på ön Kleven och även i Vallevik. De kan upplevas både från land och från vattnet. Festivalen har gratis entré.

 

I samarbete med arrangörerna för Island Light Festival och båtföretagen erbjuder Bohusläns Guider guidade båtturer under festivalkvällarna. Passa på att uppleva konstverken från vattnet, där reflektionerna ger upplevelsen en extra dimension! Bra fotochanser blir det också, för dessa öppna båtar kommer nära. Guidning sker på svenska, engelska och tyska, och förbokning rekommenderas. Den sker till Zitabåtarna enligt nedan. Varmt välkomna till ett ljussprakande Smögen önskar Bohusläns Guider och övriga samarbetspartners.

 

Fakta:  Båtturen tar en timme och startar från Smögens fiskauktion. Under färden kommer ni att få bevittna ett unikt visuellt skådespel. Om tillfälle ges kommer även ett par av ljuskonstnärerna att följa med på båtturen. I händelse av regn finns kapell att sätta upp så ni sitter under tak.  Dessa turer är inplanerade:

Datum: Torsdag 13 september kl  21.00 – 22.00, Zitabåtarna

              Fredag 14 september kl  21.00 – 22.00, Zitabåtarna & kl 22.00 – 23.00 Hållöexpressen

              Lördag 15 september kl  21.00 – 22.00, Hållöexpressen kl  22.00 – 23.00 Zitabåtarna

              Söndag 16 september kl 20.00 – 21.00 Hållöexpressen

Max antal passagerare per tur är 30 personer.

 

Föranmälan rekommenderas och sker till Martin Karlsson på Zitabåtarna, Telefon: 0704 53 01 05 eller via mail: martin@zitabatarna.com

 

Vid föranmälan anger ni hur många personer ni är samt ett telefonnummer vi kan kontakta er på vid behov. Är ni ett större sällskap som har behov av ytterligare avgångar så har vi möjlighet att utöka antalet turer.

 

Pris: 250 SEK per person och betalas ombord i båtarna via Swish eller kontant. Av dessa så går 50 kronor direkt i stöd till festivalarrangemanget.

 

Varmt välkomna!

Norrmannen-Rune-GunneriusseOm Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2019-07-09

Copyright 2019 Bohusläns Guider