Thorsén Plasidius BildoForm ABKombinera bussresan med en tur på böljan blå – skärgårdsturer i lugna farvatten

Vi kan ge förslag på och utforma resan efter önskemål!

Nordre älv

Norder älv IMG_2309Kom med på en historisk båtresa på älven som var Sveriges förbindelse med Västerhavet under tidig medeltid! Guiden berättar om det gamla Kongahälla, borgen på Ragnhilds-
holmen, sillperioderna i Bohuslän och Marstrands spännande historia och mycket mera.

Malö strömmar och Nordströmmarna

MalöströmmarVem har inte hört talas om ”Maj på Malö”, som rodde till handelsmannen för att handla och hämta post. Resan kan starta i Fiskebäckskil varifrån vi tar oss in i Nordströmmarna. Kanske gör vi ett stopp på Bassholmen med sitt fina museum för allmogebåtar. Färden går vidare genom Björnsunds kanal.  Vi tittar in i handelsman Flinks gamla affär och fortsätter genom Malö strömmar. Resan kan avslutas med ett besök på Gullholmen där det finns både ett Skepparmuseum och Konsthall.

Sote kanal

Sotekanalen 2012-03-07 313I sakta mak glider vi genom den fridfulla miljön, som kantar Sote kanal. Kanalen byggdes som en säker inomskärsled av arbetslösa stenhuggare och här ser man tydliga spår av deras hantverkskunnande. Resan kan starta i Smögen och gå till Hunnebostrand eller Bovallstrand eller i omvänd ordning. Turen är lämplig att kombinera med en busstur norrut eller söderut i Bohuslän.

Många flera alternativ finns att erbjuda.

Kontakta våra guider för fler förslag >>

<<Tillbaka

 
Om Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2018-01-16

Copyright 2017 Bohusläns Guider