Hovenäset 545x220px

Välj Kustvägen med Bohusläns karakteristiska natur och genuina samhällen

Vi kan ge förslag på och utforma resan efter önskemål.

Bästkusten

test1Via Tjörnbroleden tar vi er ut till flera av kustsamhällena på Tjörn och Orust där många olika besöksmål lockar. Tex Klädesholmen, Akvarellmuseet i Skärhamn, Pilane gravfält med sin skulpturutställning. De gamla fiskelägena på Orust: Mollösund, Käringön och Gullholmen är populära besöksmål.

Resa längs Kustvägen

smogenKustvägen slingrar sig förbi kända och mindre kända kustsamhällen med sina genuina miljöer. Kommer vi söderifrån går färden norrut från Smögen via Hunnebo-strand och Svenneby gamla kyrka. I Fjällbacka bekantar vi oss med miljöer från Camilla Läckbergs deckare, innan vi drar vidare genom Grebbestad upp mot Tanum med de berömda hällristningarna. Kommer vi till Bohuslän från norr, har vi solen och vinden från ”styrbord” istället, och får besöksmålen i omvänd ordning.

Skaftölandet

GrundsundVid ett besök på Skaftölandet med sina gamla kustsamhällen Rågårdsvik, Grundsund och Fiskebäckskil får ni uppleva en genuin miljö samt se de platser där TV-seriens “Saltöbor” levde och verkade.  Kombinera gärna resan med besök i Lysekil eller Uddevalla och Bohusläns museum.

 

Guidning på Skaftö>>

 

 

Många fler alternativ på rutter kan erbjudas!

Kontakta våra guider för fler förslag>>.

<<Tillbaka
Om Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2019-11-08

Copyright 2019 Bohusläns Guider