Guidning på Pilane

Anna hälsar er välkomna i Pilane

Pilane gravfält på Tjörn är ett av Bohusläns vackrast belägna och mest besökta fornlämningsområde. I det uråldriga kulturlandskapet finns ett 90-tal domarringar, resta stenar och stensättningar från järnåldern. Sedan 2007 är den här magiska platsen även utställningsrum för ”Skulptur i Pilane”, med verk av ledande konstnärer från världens alla hörn. Nya konstverk placeras på ängar, berg och sluttningar varje sommar.

Ett av världens största och vackraste konstverk, Anna, av spanske konstnären Jaume Plensa, förvärvades av Pilane Heritage Museum vintern 2019 och ingår numera som en permanent del. Där Anna står på en av bergstopparna i Pilane har man en hänförande vy över en stor del av den bohuslänska kusten: från Carlstens fästning på Marstrand och fyren Pater Noster i söder till Mollösund, Käringön och Skaftö i norr. Kom med på en guidad vandring bland skulptur, natur och djur i ett unikt kulturlandskap.

Till varje säsong byts de flesta av skulpturerna ut och här nedan ser vi några från tidigare år.För mer information kontakta våra Pilane-Guider 

tillbaka