skärhamn2_545x220

Om Bohusläns Guider

Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Vi har idag ett 40-tal medlemmar spridda över hela landskapet. Alla har omfattande kunskaper om Bohuslän och flera har dessutom specialkunskaper inom olika områden. För att garantera hög yrkesmässig kompetens deltar våra medlemmar kontinuerligt i föreläsningar, informationsträffar, turismseminarier och studiebesök. Dessutom genomgår alla våra guider regelbundet HLR-utbildningar.
Våra guider har mångårig erfarenhet av att visa gäster runt i Bohuslän, med sin unika natur, kultur och historia. Under år 2014 guidade vi drygt 16 500 gäster i vårt vackra landskap Bohuslän.
Välkommen att kontakta oss via e-mail: info@bohuslanguide.se
Kontaktuppgifter till våra guider finns under Guider -Kontakt>>

I samarbete med våra uppdragsgivare ger vi förslag på, lägger upp och guidar:
  • Hel- och halvdagsturer med buss och/eller båt
  • Flera dagar med övernattning
  • Guidning på svenska, engelska, hollänska eller tyska
Stadspromenader i bl a Kungälv, Marstrand, Skärhamn, Fiskebäckskil, Lysekil, Strömstad, Uddevalla

Guidningar på historiska platser som t ex:
  • Bohus Fästning
  • Ragnhildsholmen i Nordre älv (Kungälv)
  • Klosterkullen/gamla Kongahälla
  • Blomsholm vid Strömstad
  • Hällristningarna i Tanum m fl platser

Allmänna villkor

Vår logga är skyddad hos Patent och Registreringsverket, PRV

Sveguidesloggafegvisita

Logga SBTAB

Bohusläns Guider  är medlemmar i:

Riksorganisationen SveGuide och därmed även i den europeiska organisationen FEG och branschorganisationen för den svenska besöksnäringen Visita samt även Södra Bohuslän Turism AB

I samarbete med Folkuniversitetet genomförs flera av våra guidade turer på olika platser i Bohuslän.

Logga - Folkuniversitetet

Om Bohusläns Guider
Bohusläns Guider är en intresseförening för auktoriserade guider i Bohuslän. Våra medlemmar finns spridda över hela landskapet. Vi har omfattande kunskap om Bohusläns natur, kultur och historia som vi kan förmedla till Er på Era resor till Bohuslän. Vi kan också ge förslag på och utforma ett program som passar just Er målgrupp. Välkommen till en givande resa med Bohusläns Guider!

Galleri

Senast uppdaterad 2017-06-16