Guidade turer i Kungälv

Ta dig runt i staden som legat på fyra olika platser

”Var och en som blomdoften nådde, såg genast för sig hela sin lilla stad. Han såg den som blommornas stad…”  Så beskrev Selma Lagerlöf Kungälv! Kom med på en guidad stadspromenad längs idylliska Västra gatan med välbevarad trähusbebyggelse från 1600-talet och framåt . Vår guide berättar om Kungälvs spännande historia, som utspelat sig i staden som legat på fyra olika platser.

Se mer i broschyren Temavandringar i Kungälv och Marstrand

Cykelguidning i Kungälv med omgivningar

Vi cyklar genom Kungälvs äldre delar och fortsätter längs natursköna Nordre älv där vi besöker Klosterkullen och Ytterby gamla kyrka. På hemvägen besöker vi gravfältet Västra Porten och gör ett stopp på fastlandssidan intill Tjuvholmen. Turen avslutas på Fästningsholmen och tar totalt 2 – 2,5 timmar. Cykelsträcka: ca 17 km.

Mer Information: Anders Jansson

Vill du ta dig längre ut, besök Ragnhildsholmens slottsruin med en av våra kunniga guider. Här har krigen sedan länge tystnat… nu hörs fågelsång och historiens vingslag! Ragnhildsholmen med den tidigare fästningen Nyklaborg skulle en gång i tiden skydda den gamla staden Kongahella. Det medeltida slottet var på sin tid Norges sydligaste utpost och spelade en politiskt viktig roll i norsk och svensk historia. Ragnhildsholmen är också känd för sin rika flora och sitt fågelliv med bl a näktergal och rosenfink.

 

Välkommen att kontakta våra Kungälvsguider

tillbaka