Guidade turer på Skaftö

Båtturer mellan gnejs och granit

Skaftö är en pärla mitt i Bohuslän mellan Sveriges enda riktiga fjord och kustens största ö Orust. Här ligger både det vackra skepparsamhället Fiskebäckskil och det genuina fiskesamhället Grundsund. Varför inte följa med på en guidad båttur i skärgården kring Skaftö, på gränsen mellan gnejs och granit. Med Hoppet som är en Brandskär 290 NG kan vi ta 12 passagerare..

Fiskebäckskil med kulturhistoria och kvinnoperspektiv

Fiskebäckskil är ett utpräglat gammalt skepparsamhälle som bjuder på vacker bebyggelse längs Kaptensgatan. Följ med på en kulturhistoriskt guidad promenad genom samhället eller en promenad med kvinnoperspektiv, där fyra kvinnor med olika ställningar i samhället och från olika epoker istället får belysa samhället. För mer information kontakta: Regina Cederfeldt

Kulturvandring

Upplev Fiskebäckskils kulturhistoria under en vandring i samhället. Bebyggelsen minner om fyra epoker: fiskeläget under sillperioderna, skepparsamhället som var ett av Sveriges största under 1800-talets fraktfart, badortsepoken med ett blomstrande badgästliv och dagens Fiskebäckskil som är ett pittoreskt sommarparadis med en av västkustens populäraste gästhamnar, Lyckans slip och marina. Vänligen kontaka våra guider i Lysekil och på Skaftö.

På cykel mellan Fiskebäckskil och Grundsund

På cykel kan man uppleva det mesta på Skaftö. En cykeltur från ett utpräglat skepparsamhälle till ett genuint fiskeläge bjuder på allt från högt belägna vackra utsikter, små kulturhistoriska platser, natursköna områden och nutida verksamheter för framtiden. Läs mer på Skaftöguiden.

Grundsund från Västra till Östra kajen

Grundsund är ett genuint gammalt fiskesamhälle, men härifrån kommer även entrepernörer vars företag letat sig ut i världen och en berättande konstnär. Möt männen bakom företagen, folklivsskildraren och Grundsunds kulturhistoria i en promenad från Västra till Östra kajen.


tillbaka