Hedersmedlemmar

Logga stor
Hedersmedlemmar

Bohusläns Guider har genom åren fått mycket stöd av några speciella personer, dessa har vi uppmärksammat genom att utse dem som Hedersmedlemmar.

Våra ärade Hedersmedlemmar är:

MarianneBerggrenMarianne Berggren

Under åren 1985-1989 var Marianne turistchef för stiftelsen Bästkusten. Marianne var en av initiativtagarna till att det startades en guideutbildning om Stenungsund, Tjörn och Orust. Efter avslutad utbildning bildade de nya guiderna Bästkustens Guideklubb 1987. Ett år senare avslutades en fortsättningskurs gällande hela Bohuslän.


Birgitta PauwelsBirgitta (Lindgren) Pauwels

Som chef för Kungälvs Turistbyrå anordnade Birgitta två guideutbildningar åren 1990 och 1995 med turer i Kungälv, Marstrand och Bohus Fästning samt Paddanturer på Nordre älv. Birgitta var mycket mån om att Kungälv/Marstrand skulle ha välutbildade och auktoriserade guider.


Eva SvärdEva Svärd

Eva arbetade i början av 1990-talet på Länsturistorganisationen Bohusturist i Uddevalla. Hon var mycket delaktig när Bohusläns Guidesällskap bildades som en paraplyorganisation för de lokala guideklubbarna i Bohuslän. Den skulle bland annat verka för en likartad guideutbildning och certifiering samt gemensam marknadsföring av guiderna i Bohuslän.


Mia Ottosson

Mia tillträdde som chef för Kungälvs Turistbyrå hösten 2001 och drev verksamheten med stort engagemang. 2003/2004 initierade hon en guideutbildning för stadspromenader i Kungälv och Bohus Fästning. När hon avgick med pension år 2009 blev hon hedersmedlem i Bohusläns Guider.


Gunnar Klasson

Gunnar är Gustafsbergsstiftelsens 25:e förvaltande direktör. Bohusläns Guider inbjöds 2009 till ett samarbete med bl a en studiecirkel med stort stöd av “direktören”. Som ett resultat av detta medverkar flera av Bohuslän Guider vid bl a “Gustafsbergsdagarna”.

 

Stort tack till våra medlemmar Margareta Järnberg och Elisabeth Bülow för presentationen av hedersmedlemmarna.