Guidade turer på Tjörn

Vacker ö med extra allt

Tjörn är den ”av sten uppfyllda ön”, men den bjuder på ett mycket varierade natur och många sevärdheter! Kom med på en guidad bryggvandring i Skärhamn och hör om utvecklingen från en plats med några få strandsittare i slutet av 1700-talet till dagens aktiva centralort. Här lockar även det kända Nordiska Akvarellmuseet med utställningar året om.

Klädesholmen”Sillens mekka” Klädesholmen

Lyssna när våra guider berättar om livet på Holmen när ”sillá gêck té” och hur orten senare präglades av konservindustrin. Promenaden tar oss in mellan de vackra, välbevarade gamla husen och magasinen och brukar vi starta och avsluta vid Klädesholmens Kyrka. Ett alternativ är den guidade cykelturen mellan Skärhamn och Klädesholmen, två genuina kustsamhällen som idag är sanna sommarparadis.

 

Berättelser om Saltstänkta Skärhamn
Varför inte följa med på en Bryggvandring längs hamnen i Skärhamn? En plats som i slutet av 1700-talet beboddes av några få strandsittare  och utvecklats till  ett modernt visionärt kustsamhälle där internationell samtidskonst samsas med minnen från sjöfart och fiskeskutor.

 

 

På andra sidan viken lockar Kyrkesund och Härön. Även där finns mycket att upptäcka!

Visste du varför den 29 juli heter Olof i almanackan? Följ med och lyssna på den spännande sägnen om S:t Olov, om kappseglingen genom Kyrkesund och hur det gamla sjömärket S:t Olovs Valar fick sitt namn!

Vänligen kontakta våra Tjörnguider

tillbaka