Helena Bergström

Guidebeskrivning

Namn: Helena Bergström
Mail: helena@bergstrom.info
Adress: Paradisgatan 27 J, 413 16  GÖTEBORG
Mobil: 0704-249989
Auktoriserad för: Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv och Öckerö. Guideexamen Göteborgs Universitet; Upplevelser, Kommunikation och Kulturarv. Tre terminers guidekunskap och tre terminer med huvudområdet konst och bildvetenskap.
Tillgänglighet: Heltid.
Innehar F-skattsedel
Språk:  flagga_svensk Svenska Engelska

Specialområden: Hållbar besöksnäring i Bohuslän och Göteborg, speciellt på Orust och Skaftö. Guidning med buss, kultur- och konstvandringar, som anpassas utifrån önskemål!

Presentation: Mitt intresse- och kompetensområde är Bohusläns kulturarv, människors liv vid havet från forntid till idag och konsten i Bohuslän. Som guide tar jag med Dig/Er i buss, på promenader för att visa historiska lämningar, kulturarv, den vackra bohuslänska miljön, kusten med natur, klippor och hav! Sommar-bohuslänning har jag varit hela livet (utanför Strömstad, på Orust och Skaftö) och sedan 30 år är jag bofast på Skaftö och i Göteborg. Mitt yrkesliv har tidigare varit som specialpedagog/speciallärare för barn och ungdomar med funktionsvariationer. Jag erbjuder anpassade upplägg för alla besökare, gammal som ung, och visar gärna de Bohuslänska kulturarven, i dialog med besökarna.

<< Tillbaka till våra guider