Granitens rike

Bohus Malmön 890x326px

Från Stenhuggarepoken då graniten blev till gat- och byggnadssten till dagens hantverk

Det var på Bohus Malmön som stenhuggar epoken i Bohuslän startade på 1840-talet och sedan kom att prägla flera kustsamhällen från Lysekil i söder till Krokstrand i norr. Följ med till spännande besöksmål!

 

Vi kan ge förslag på och utforma resan efter önskemål!

[contentdivider]

Bohusläns rosa granitklippor

IMG_3119 545x220pxKombinera turen med besök på Havets hus i Lysekil. Fortsätt till Smögen med sin välkända brygga eller till Hunnebostrand där ett besök på Stenhuggarmuseet ger en inblick i stnhuggarns hårda arbete. Konstnärernas kollektivverkstad-KKV intill Gerlesborg eller en båttur i Sote kanal ger resan ett mervärde. Här finns många kända och mindre kända besöksmål.

 

 

[contentdivider]

Lysekil – Smögen

kustsamhallenAtt bekanta sig med livet i Gullmarn med ett besök Havets hus, ta en promenad längs Calla Curmans väg förbi de Curmanska villorna samt ett besök i den ståtliga granitkyrkan är några av de ”måsten” när man besöker Lysekil.  Resan kan kombineras med att åka till Smögen där vi kan strosa längs Smögenbryggan och kanske äta några nykokta räkor.

 

 

 

[contentdivider]

Stenhuggarsamhällen längs kusten

Förgyll dagen med en båttur  i sakta mak genom den vackra Sotekanalen och kombinera eventuellt med ett besök på Stenhuggarmuseet i Hunnebostrand. Fortsätt bussturen via Bovallstrand och vidare norrut där stenhuggarepoken satt sin prägel på många samhällen. Turen kan kombineras med bland annat ett besök i UNESO:s världsarvsområde med hällristningarna i Tanum.

[contentdivider]

Många flera alternativ finns att erbjuda.

Kontakta våra guider för fler förslag >>

 

[contentdivider]

<< Tillbaka